• De expert mét 30 jaar ervaring
  • Binnen 24 uur een rapportage
  • Snelle planning en uitvoering

Bouwkundige keuring aanvragen

Vanaf € 299,-

 

Vraag offerte aan

Heeft u een bouwkundige keuring voor uw woning nodig? Of misschien bent u verkoper of makelaar en wilt u de kwaliteit van het huis (of een ander object) aantonen en onzekerheden wegnemen bij de kopers? Een bouwkundige keuring is niet alleen daar handig voor, maar het is tevens een wettelijke meldingsplicht waar u aan dient te voldoen. Bent u zelf de koper? Dan kunt u dit rapport gebruiken om zo een schatting te maken van uw (toekomstige) kosten. Bovendien geeft een bouwkundige keuring u een sterke onderhandelingspositie. U weet wat er eventueel mis is aan het huis en dat dit zorgt voor extra kosten. Belangrijk om te weten is dat dit niet hetzelfde is als een taxatie. Bij een taxatie wordt namelijk de waarde van een woning bepaald en bij een bouwkundige keuring wordt gekeken naar de bouwkundige staat van de woning.

Wat staat er in een bouwkundige keuring?

In een bouwkundige keuring staat een overzicht van alle kosten van de bouwkundige gebreken. Er wordt dus geen indicatie gegeven van de waarde van de woning. Het rapport van de bouwkundige keuring bevat veel onderdelen. In principe wordt er naar alles gekeken in een woning. Zo wordt er gekeken naar de ventilatie, riolering, het leidingwerk, maar ook naar de volgende punten:

  • Fundering, kruipruimte en vloeren;
  • Bouwkundige staat van metselwerk, voegwerk en staalconstructies;
  • Dakbedekking, dakbeschot, goten en schoorstenen;
  • Gevelpuien, kozijnen, ramen, deuren en schilderwerk;
  • Ventilatie en brandveiligheid;
  • Sanitaire groepen;
  • Vaststellen aanwezigheid van zwam/houtworm.

Een huis kopen?

Gaat u binnenkort een huis kopen? Wist u dat het dan handig is om een opleveringskeuring te laten uitvoeren? Bij ons, Bouw Advies van der Steuijt, kunt u hiervoor terecht. Het komt vaak voor dat men een aankoopkeuring nodig heeft. Bij de verkoop moet het object namelijk gekeurd worden, zodat het voor de koper betrouwbaar is en dat aangetoond kan worden dat wij het hebben opgesteld. Dit versnelt niet alleen het verkoopproces, maar is voor beide partijen duidelijk en overzichtelijk. Het kan zo voorkomen worden dat u voor onverwachte verassingen komt te staan.

Wat zijn verborgen gebreken?

Zoals net is toegelicht, kan het zijn dat een object gebreken heeft. Echter kan het ook zijn dat deze gebreken verborgen zijn en dat u na een tijdje in aanraking komt met aanzienlijke reparatiekosten. Herkent u dit probleem? Bij deze gevallen wordt eerst nagegaan of deze gebreken al aanwezig waren voor de koop en of de verkoper dit had kunnen weten.

Over Bouw Advies van der Steuijt

Bouw Advies van der Steuijt is een bouwkundig adviesbureau met ruim 30 jaar ervaring in de markt op het gebied van onderhoud en renovatie, begeleiding van bouwprocessen samen met een netwerk van adviseurs. Wij voorzien u altijd graag van een advies op maat. Iedere situatie is immers weer anders! Bouw Advies van der Steuijt kan u van dienst zijn met een bouwkundige keuring, maar ook met een aan- of verkoopkeuring.

Aan- of verkoopkeuring

Heeft u uw droomhuis gevonden? Dan is het wel zo belangrijk om het huis te laten keuren. Hiermee krijgt u namelijk inzichten in eventuele gebreken en de noodzakelijke kosten. Vindt u het fijn om tijdens de bezichtiging ondersteuning te hebben van een bouwkundige? Dan kunt u gebruikmaken van onze meeloopkeuring. Er is tijdens de meeloopkeuring ruim de tijd om de woning van alle kanten te bekijken en al uw vragen te stellen.

Een bouwkundige keuring aanvragen?

In veel gevallen is het slim en zelfs verplicht om een bouwkundige keuring aan te vragen. Indien uit het rapport blijkt dat een woning, of een ander object, gebreken heeft, kunt u dit (als koper) meenemen in de onderhandelingen. Wanneer u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie wenst, kan een bouwkundig rapport soms verplicht zijn. Het is belangrijk om hiernaar te informeren bij uw hypotheekverstrekker.

Neem direct contact met ons op!

Wilt u gebruikmaken van een bouwkundige keuring? Of een van de andere keuringen? We staan voor u klaar om u verder te helpen. Neem gerust contact met ons op, zodat we de mogelijkheden met u kunnen bespreken. U kunt ons telefonisch bereiken door te bellen naar 06-45022536. Uiteraard kunt u ons ook per mail bereiken door te mailen naar info@bavds.nl.

Contact

Stel gemakkelijk en snel uw vraag

ContactgegevensBouw advies van der Stueijt

– De expert mét 30 jaar ervaring
– Binnen 24 uur rapportage
– Snelle planning en uitvoering


Vraag offerte aan
Call Now Button