• De expert mét 30 jaar ervaring
  • Binnen 24 uur een rapportage
  • Snelle planning en uitvoering

Bouwkundige keuring

Vanaf € 299,-

 

Vraag offerte aan


Wat zijn de voordelen van een bouwkundige keuring?

Wanneer u verkoper bent, kunt u dit rapport gebruiken om de kwaliteit van uw object aan te tonen en onzekerheden bij kopers weg te nemen. Tevens voldoet u met het overhandigen van een bouwkundige rapportage voor een groot deel aan uw wettelijke meldingsplicht.
Wanneer u (potentieel) koper bent kunt u dit rapport gebruiken om uw (toekomstige) kosten in te schatten en om uw een sterk onderhandelingsposistie te krijgen; u weet wat er mis is aan het huis en dit zijn extra kosten!

Is een aankoopkeuring hetzelfde als een taxatie?
Nee, bij een taxatie wordt de waarde van de woning bepaald. Bij een bouwkundige keuring wordt er gekeken naar de bouwkundige staat van de woning. In een bouwkundig rapport wordt er een overzicht van de kosten van de bouwkundige gebreken en geen indicatie gegeven van de waarde van de woning.

Klik hier voor een voorbeeldrapport 

 

Wanneer is het verstandig een bouwkundige keuring te laten verrichten?
De meest voorkomende keuring is de aankoopkeuring. Ook is het verstandig uw object te laten keuren bij verkoop, zodat een (potentiële) koper kan vertrouwen op een rapport welk is opgesteld door ons. Dit versnelt uw verkoopproces. Een object laten keuren bij oplevering kan u ook veel ellende besparen.

Kan ik onderhandelen met een bouwkundig rapport?
Ja, het komt zelden voor dat een woning gebrekloos is. Een bouwkundig rapport, opgesteld door een bouwkundige, geeft aan wat de gebreken en de herstelkosten van die gebreken zijn. Deze kunt u uiteraard ook meenemen in de onderhandelingen en zo duizenden euro’s aan geld besparen.

Waarom een NHG-keuring?
Wanneer u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie wenst, kan een bouwkundig rapport soms verplicht zijn. Informeer hiernaar bij uw hypotheekverstrekker

Wat zijn verborgen gebreken?
Het kan voorkomen dat er na de aankoop van een woning blijkt dat er sprake is van gebreken die aanzienlijke reparatiekosten met zich meebrengen. Op dat moment komt de vraag op of deze kosten zijn te verhalen op de verkoper.
In voorkomende gevallen moet worden nagegaan of de gebreken al voor de koop aanwezig waren en of de verkoper hiervan op de hoogte was en dus melding had moeten maken. Daarnaast moet bekeken worden of de koper de gebreken bij een normaal en gebruikelijk onderzoek had kunnen zien.

Meldings- en onderzoeksplicht?
Over het algemeen is het zo dat de verkoper verplicht is om alle feiten aan de koper te melden waarvan verondersteld kan worden dat ze voor de besluitvorming van de koper relevant zijn. Hier staat echter tegenover dat de koper ook een onderzoeksplicht heeft.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Soorten bouwkundige keuringen

Een huis is emotie. De bouwkundige staat van de woning is daarbij belangrijk, maar te vaak een kwestie van gissen, hopen en aannemen. Zeker weten, dat wil toch iedereen?
Tijdens de uitgebreide visuele, bouwtechnische keuring wordt de woning nauwkeurig én onafhankelijk beoordeeld.
Er wordt gelet op bouwkundige gebreken en/of achterstallig onderhoud. Deze kunnen immers grote (financiële) gevolgen hebben. Het bouwkundig rapport van Bouw Advies van der Steuijt geeft u advies inclusief een raming van direct noodzakelijke herstelkosten en op lange termijn herstelkosten.
De rapportages worden opgesteld volgens de NHG richtlijnen en daarom door alle financiële instellingen geaccepteerd. U krijgt dit waardevolle document standaard digitaal toegezonden.

NIEUW: voor Engelstalige kopers bieden wij ook de mogelijkheid om een complete rapportage, professioneel in het Engels vertaald worden.

De bouwtechnische keuring omvat onder andere het visueel beoordelen van:

  1. Fundering, kruipruimte en vloeren.
  2. Bouwkundige staat van metselwerk, voegwerk en staalconstructies (b.v.: lateien, erkers en ankers).
  3. Staat en toestand van dakbedekking (plat en schuin), dakbeschot, goten en schoorstenen.
  4. Technische staat en te verwachten levensduur van dakbedekking.
  5. Staat van gevelpuien, kozijnen, ramen, deuren en van het schilderwerk.
  6. De beoordeling van de ventilatie en de brandveiligheid.
  7. De beoordeling van de staat van de sanitaire groepen.
  8. Vaststellen aanwezigheid van zwam / houtworm.

U kunt daarnaast ook aan de bouwkundige vragen stellen over uw eventuele verbouwing, (mogelijkheden van een doorbraak en op- of aan te bouwen).

Aan- en Verkoopkeuring

U hebt uw droomhuis gevonden maar in wat voor staat bevindt dit huis zich? Dan is een keuring geen overbodige luxe. Een keuring geeft u inzicht in de eventuele gebreken. Daarnaast geeft de keuring u een overzicht van de direct noodzakelijke kosten en de op termijn noodzakelijke kosten.
Denkt u er ook aan dat bij verkoop van een woning ouder dan 10 jaar het energielabel verplicht is? Door dit tezamen met de verkoopkeuring uit te laten voeren krijgt u niet alleen een aantrekkelijke korting, maar bent u ook nog eens zeer compleet in uw informatie naar uw toekomstige koper!

NHG

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt verstrekt door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Het is de naam van de garantie die u kunt krijgen als u een lening afsluit voor het kopen of verbouwen van een woning. Hiermee staat het Waarborgfonds garant voor de terugbetaling van uw hypotheek(bedrag) aan de geldverstrekker. Indien u voor aanmerking komt voor een NHG dan dient u een bouwkundig rapport te overleggen. Bouw Advies van der Steuijt kan dit rapport voor u verzorgen. Voor meer informatie over de voorwaarden NHG gaat dan naar www.nhg.nl.

bavds

Meeloopkeuring

U zou graag tijdens de bezichtiging ondersteuning willen van een bouwkundige. Iemand die samen met u door de woning loopt en u een duidelijk handvat biedt over de zwakke plekken in de woning en vooral uw vragen.

Een ideale voorbereiding op eventuele onderhandelingen. U weet na afloop van de keuring alle ins en outs van de woning. U weet de grote risico’s die een woning zou kunnen hebben en verwerft inzicht in de bouwtechnische- en onderhoudstaat van uw mogelijk toekomstige woning.

Bij de meeloopkeuring, gaat u samen met de bouwkundige de gehele woning door. Er is tijdens de meeloopkeuring ruim de tijd om de woning van alle kanten te bekijken en al uw vragen te stellen. Van onder tot boven kijkt de bouwkundige samen met u waar de gebreken in de woning zich bevinden. Op deze manier vormt u zich een reëel beeld van de woning die u wilt gaan aankopen. Het verschil met de Bouwtechnische keuring is dat u van deze keuring geen rapportage ontvangt. Een meeloopkeuring duurt 1 uur. Wanneer er onverhoopt toch meer tijd voor nodig is rekenen wij daarvoor 25 euro per half uur.

EPA

Met ingang van 1 januari 2008 is het energielabel (EPA) voor woningen definitief verplicht geworden. Bouw Advies van der Steuijt is gecertificeerd om deze EPA te mogen uitvoeren. EPA staat voor Energie-Prestatie-Advies. Een EPA is een advies op maat voor
eigenaren van bestaande woningen, vve’s en woningcorporaties op het gebied van energie. Tijdens een EPA-keuring wordt gekeken naar o.a de isolatie, apparatuur voor verwarming, ventilatie of koeling van uw woning etc. In het rapport komt te staan hoe u energie kunt besparen, hoeveel u daarvoor moet investeren en op welke termijn u de investering kunt terugverdienen.

bavds

Call Now Button