• De expert mét 30 jaar ervaring
  • Binnen 24 uur een rapportage
  • Snelle planning en uitvoering

Meerjaren Onderhouds Plan (MJOP)

Vanaf € 375,-

 

Vraag offerte aan

Heeft u een meerjarenonderhoudsplan nodig? Een MJOP opstellen is niet altijd even gemakkelijk, want er komt een hoop bij kijken. Wij, Bouw Advies van der Steuijt, kunnen u hierbij van dienst zijn. Een meerjarenonderhoudsplan is ideaal voor het onderhoud in en rondom uw woning of bedrijfspand. Het komt ook vaak voor dat een MJOP voor VvE’s (Vereniging van Eigenaars) wordt opgesteld. In dat geval is het onderhoudsplan bedoeld voor diverse appartementen of huizen binnen dezelfde VvE. Een meerjarenonderhoudsplan is vaak voor 1, 3, 5, 10 of 20 jaar. Het is belangrijk om regelmatig uw woning of bedrijfsplan te onderhouden. Op deze manier voorkomt u veroudering en renovatie. Een meerjarig onderhoudsplan? Bouw Advies van der Steuijt helpt u verder!

MJOP VvE

Zoals u zojuist heeft gelezen is het mogelijk om een MJOP voor een VvE te laten opstellen. Een MJOP heeft betrekking op alle gemeenschappelijke zaken en afspraken van een VvE. Hierbij kunt u denken aan het dak, de gevel, het trappenhuis en kozijnen. Op deze manier wordt het ook overzichtelijk wat de uitgaven zijn van een VvE. Daarnaast is het voor de bewoners duidelijk wat de huidige stand van zaken is en waarvoor nog actie ondernomen moet worden.

Wat moet er in een meerjarenonderhoudsplan staan?

In een meerjarenonderhoudsplan staan diverse afspraken en informatie over het onderhoud en in welke staat het op dat moment is. Een MJOP moet ook altijd aangeven om welke elementen het gaat. Er zijn namelijk drie bouwdelen: het bouwdeel (om welk bouwdeel gaat het), de cyclus (hoelang gaat een bouwdeel mee) en de kosten (wat zijn de kosten van het herstel). Alles moet worden meegenomen in het MJOP, zodat met alles altijd rekening wordt gehouden bij het onderhouden of repareren.

In het MJOP staat ook een werkbeschrijving. Deze werkbeschrijving bestaat uit:

  • Een plaatsbepaling (bijv. eerste etage);
  • Een gebrek (bijv. voegwerk verzand/uitgevallen);
  • Een onderhoudsmaatregel (bijv. schoonspoelen met water).

Klik hier voor een voorbeeldrapport 

 

Het doel van een meerjarig onderhoudsplan

Een meerjarig onderhoudsplan heeft meerdere doelen, namelijk het in kaart brengen van het te verwachten onderhoud aan uw woning. Dit kunnen verschillende aspecten zijn van het onderhoud. Daarnaast dient het ook als advies met betrekking tot mogelijk preventief onderhoud. Met dit advies zorgt u ervoor dat u tijdig actie kunt ondernemen om eventuele defecten te kunnen voorkomen. Indien het gaat om een MJOP voor VvE’s dient het tevens als een overzicht van de uitgaven voor de VvE. Het inleggen en gebruikmaken van de onderhoudsbudgetten staat hierbij centraal. Met een meerjarig onderhoudsplan kunt u ook gerichter offertes aanvragen bij verschillende aannemers. U bent namelijk zelf altijd op de hoogte van de situatie.

Over Bouw Advies van der Steuijt

Wie wij zijn? Wij zijn Bouw Advies van der Steuijt. Met ruim 30 jaar ervaring zijn we een bouwkundig adviesbureau in de markt op het gebied van onderhoud en renovatie, begeleiding van bouwprocessen samen met een netwerk van adviseurs. Wij voorzien u altijd graag van een advies op maat. Iedere situatie is immers weer anders! Bouw Advies van der Steuijt kan u van dienst zijn met het opstellen van MJOP, maar ook met vele andere diensten. U kunt bij ons terecht voor: bouwkundige keuringen, schouwrapportages, het maken van een begroting, inspecties, begeleiding bij nieuwbouw en meer.

Neem direct contact met ons op!

Wilt u gebruikmaken van een meerjarig onderhoudsplan? Bouw Advies van der Steuijt staat voor u klaar. Graag maken we voor u een onderhoudsplan op maat. Ook als dit gaat om MJOP voor VvE. Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op, zodat we de mogelijkheden met u kunnen doornemen. U kunt ons telefonisch bereiken door te bellen naar 06-45022536. Uiteraard kunt u ons ook per mail bereiken door te mailen naar info@bavds.nl. Bij ons kunt u ook direct een offerte aanvragen. Dit is geheel vrijblijvend.


 

 

 

Contact

Stel gemakkelijk en snel uw vraag

ContactgegevensBouw advies van der Stueijt

– De expert mét 30 jaar ervaring
– Binnen 24 uur rapportage
– Snelle planning en uitvoering


Vraag offerte aan
Call Now Button